Tuinen in de buurt

Een passie voor tuinen? Bij villa 135 hebben wij een tuin aangelegd met veel vaste planten, diverse grassoorten en een zwembad dat verdiept ligt.  In Nederland hebben wij achter ons huis een tuin die vol staat met bijzondere vaste planten en struiken. Ik zaai, verspeen en stek verder alles wat ik maar te pakken kan krijgen aan materiaal.

Van alle hieronder genoemde tuinen is info aanwezig in mappen in het huis.

Parc Floral et Tropical de la Court d’Aron
Niet ver van Sable vind je in een groot park een zeer bijzondere tuin. Er is namelijk in het park een vijver met zo ver als het oog kan zien Lotusbloemen!  Er is een pad met brug aangelegd dwars door de vijver, zodat je echt tussen de Lotusbloemen loopt.
Behalve de “Lotusbloemenvijver” heeft het park nog meer te bieden.  Je kan wandelen langs mooie borders met prachtige 1-jarigen in flitsende kleuren; er zijn vijvers die omzoomd zijn door sfeervolle oude bomen; je loopt langs grote bananenbomen en huizenhoge bamboe; je kan ruiken aan bijzondere rozen; kortom er is genoeg te beleven als je van planten, vijvers en tuinen houdt! Het park ligt 40 km ten Westen van Les Sables richting Luçon.

De geurtuin in Coëx
is de moeite van het bezoeken waard! Coëx ligt een 40 km ten noorden van Les Sables.

De bijzondere groentetuin in La Motte Achard toont een collectie van vreemde groentes en bijzondere eenjarigen. Wij zagen er zeer grote pompoenen! La Motte ligt ruim 20 km ten Noorden van Les Sables.

De Japanse tuin bij Maulévrier. Het is ver weg (ruim 100 km ten N van Les Sables), maar het is wel de moeite waard! Kinderen naar Puy d Fou gebracht en zelf op de fiets de omgeving met de Japanse tuin ontdekt. Fantastische beleving!

Park op fietsafstand.  In Sables zelf vindt u ook een prachtig park met veel eenjarigen. Deze tuin is gelegen in het Noordoosten van de stad.