Les Sables d’Olonne

Les Sables d’Olonne is de 2e badplaats aan de Franse Atlantische kust. Vooral bekend is de brede en verlichte boulevard van 3,5 km lengte. Achter de 18de-eeuwse promenade leiden heuvelige straatjes naar een gezellige haven en vele leuke winkels. Iedere ochtend is er markt in Les Halles, een overdekte marktplaats in het centrum. Daarnaast zijn er 2 casino’s, musea, een theater, bioscoop en een prachtige dierentuin.

Onlangs is de baai van Les Sables d’Olonnes toegevoegd aan een eervolle lijst. Voor meer info zie de link.

De aanwezige visserijvloot zorgt dagelijks voor verse aanvoer voor de restaurants.
In ons huis hebben we een map liggen met info over de restaurants die wij graag bezoeken! Er is keus genoeg. Bijzonder zijn de restaurantjes “in” de boulevard, waar je rechtstreeks aan het strand zit, dus de kinderen heerlijk  kunnen spelen, terwijl wij genieten van terras en een glas rosé!

Er is een breed zandstrand met strandwachten. Mede door de jachthaven zijn er vele mogelijkheden voor watersportactiviteiten. De temperatuur in het voorjaar en najaar schommelt tussen 18 en 24° Celsius. In de zomermaanden juni, juli, augustus en september ligt de temperatuur tussen 25 en 30° C. De zachte oceaanwind zorgt dan voor een aangename verkoeling. In de maanden juli en augustus wordt elke avond de boulevard afgesloten voor het verkeer.

Men kan  hier dan heerlijk flaneren en genieten van straattheater of muziek langs de boulevard. In het centrum aan de boulevard vindt u verder een prachtig zwembad, rechtstreeks gevuld met water uit zee. Een bijzondere ervaring; zwemmen in een “zoutwaterzwembad”!

Link naar Nederlandse site met veel info over Les Sables d’Olonne: http://nl.ot-lessablesdolonne.fr/